موضوع: الكيكه الاسفنجية الخميس نوفمبر 27, 2008 8:08 am
ودى تنفع لعمل التورتات وخفيفة جدا لعدم وجود سمن فى مكوناتها كوب ونصف دقيق ( نستعمل المج كمعيار ) كوب وربع سكر بودره 10 بيضات بيكنج باودر ( كيس ) نصف ملعقة شاى فانيليا نضرب البيض مع الفانيليا والسكر البودره كويس قوى لغاية مايبقى زى الكريمه*7* نضيف الدقيق مع البيكنج باودر للعجانه ونقلب بالراحه حتى التجانس التام ( التقليب بالراحه حتى لا نفقد الهواء اللى اتكون من ضرب البيض جامد) وندهن الصينية بالسمن ونصب العجينه ندخلها فرن ساخن 350 ولما تنتفخ الكيكه وتاخد حجمها نوطى الفرن للسوا ولما تطلع يا نسيبها تبرد او الافضل نقلبها على شبكه او غربال سلك حتى تبرد وممكن بعد كده نعمل بيها حاجات كتير اوى